Orgasme

Orgasme

Orgasme, of het nu uit liefde gebeurd of vanwege pure lust, sex gaat vrijwel altijd in een zekere volgorde. Er wordt verleid en wat gekust, er wordt gespeeld met voorspel, een condoom wordt uit een verpakking gehaald, en een man komt klaar. Maar ergens mist hier iets. Waar in dit rijtje hoort het vrouwelijke orgasme thuis?

Iedere vrouw die ooit een orgasme heeft gehad weet hoe het voelt, de opbouw, de tinteling die in je onderbuik begint en zich langzaam verspeid en voordat je het weet ontplof je in een extase van genot. Je buikspieren spannen zich zonder dat je er iets aan kan doen samen, en soms trekt dat tot over je hele lichaam door. Maar wat is het wonder van het vrouwelijke orgasme nou precies? En wat is het nut ervan?

Iedereen weet wanneer en waarom een man klaarkomt. Elke keer als een man een orgasme heeft kan dat namelijk het begin van een klein leven betekenen. Maar een vrouw hoeft helemaal niet klaar te komen om zwanger te raken, dus waarom bestaan ze dan?

De redenen hiervoor zijn uitlopend en veel spreken elkaar regelmatig tegen. Volgens neurologish onderzoek blijkt dat er veel in het brein gebeurd tijdens het orgasme. Het deel van het brein dat angst reguleert zal minder actief zijn. Ook maakt je brein in grote hoeveelheden een ‘knuffelhormoon’ aan, een hormoon dat je ook aanmaakt bij onder andere kussen en knuffelen. Dit zorgt ervoor de dat je je verbonden voelt met je partner en je veilig en prettig voelt. Ook kan dit stofje je weerbaarder maken tegen stress en laat het je lichaam tot rust komen.

Sommige beweren dat door het samentrekken van de spieren, sperma beter in de baarmoeder kan blijven zitten, waardoor de kans op zwangerschap groter kan worden. Andere zeggen juist dat het vrouwelijke orgasme er alleen maar is omdat het lekker er fijn voelt, waardoor je dus vaker sex zou willen hebben. En dat valt moeilijk te ontkennen, ondanks alle onderzoeken voelt een orgasme voornamelijk heel fijn. Maar hoe krijg je dat begeerde orgasme dan?

Een orgame door penetratie komt zelden voor en zijn vaak minder intens dan clitorale orgasmes. Het merendeel van de vrouwen komen klaar door de clitoris te stimuleren, dat kleine maar oh zo gevoelige knopje zit een beetje verstop onder een huidplooi en zit aan de bovenkant van je binnenste schaamlippen. Maar dit is maar een klein stukje van de hele clitoris, in je lichaam splits het zich in tweeen en eindigd het aan beide kanten van je vagina. De achterkant van clitoris vormt de begeerde G-spot achter in je vagina. Dit verklaart waarom vrouwen ook een vaginaal orgasme kunnen ervaren, je clitoris kan dus ook gestimuleerd worden vanbinnenuit de vagina.

Dit orgaan heeft dus alles wat je nodig hebt om lekker klaar te komen. Maar net zoals alle andere dingen is daar soms wat hulp bij nodig, zowel in de praktijk als in theorie. Geen zorgen, de theorie komt eraan, en de praktijk? Dat mag je daarna zelf gaan toepassen 😉.

Orgasme

Het opbouwen van de juiste setting

Het hebben een goede omgeving heeft heel veel invloed op een mogelijk orgasme, het helpt als een vrouw zich veilig en thuis kan voelen. Alleen dan kan je je ontspannen en helemaal kunnen ingeven in je climax. Als je je ongemakkelijk voelt en je hoofd niet leeg kan maken is het lastig om van elkaar en van het moment te genieten. Wat misschien nog belangrijker is, een orgasme is niet af te dwingen, hoe meer je er op let en hoe harder je het probeert, des te moeilijker het word om klaar te komen. En denk eraan, ook al helpt alcohol wel met remmingen, het verminderd ook de kans op een orgasme. Dus laat de kurk lekker in de fles en hou elkaar een paar minuten vast, lekker dronken worden van die knuffelhormonen is veel lekkerder, en natuurlijk geen kater.

Neem de tijd

Een vrouwelijk orgame komt meestal door het stimuleren van de clitoris, maar dat betekend niet dat je je gelijk daarop moet focussen. Denk maar aan een dure auto opstarten op een winterdag, daar kan je ook niet gelijk de oprit mee afscheuren. De auto moet je eerst warm laten lopen, en dat werkt in de meeste gevallen ook het beste bij een vrouw. En gelukkig kan dat, want een vrouw heeft zo veel andere plekken die haar sitmuleren. Denk maar aan het kussen van haar lippen en nek of spelen met haar borsten. Vooral tepels kunnen heel gevoelig zijn en voor sommige vrouwen is het zelfs mogelijk om een orgasme krijgen zonder verder iets anders aan te raken. Maar ook met je vingers zacht over haar huid te strelen kan genoeg zijn om een vrouw gek te maken. Door haar eerst op die manier op te winden, is het zodra je eindelijk aandacht geeft aan de clitoris het eigenlijk alleen maar de laatste stap is voor de ultime climax.

Orgasme

Leer wat ze lekker vind

Niet iedere vrouw is hetzelfde en zal ook niet op alles hetzelfde reageren. Wat bij de ene vrouw altijd werkt, vind een andere vrouw misschien wel vreselijk. Speel met elkaar en probeer aan haar reactie te pijlen wat ze wel en niet lekker vind. Dat kan heel simpel zijn, als ze jou vaak in je nek kust kan je kijken of ze dat zelf ook lekker vind. Mensen doen tijdens de sex namelijk graag dingen bij de ander die ze zelf ook prettig vinden. Het helpt ook als je oplet op haar lichaamstaal, als ze langzaam steeds iets verder omhoog kruipt als je haar oraal aan het bevredigen bent, kan het zijn dat ze duidelijk probeert te maken dat je het net iets te hard doet.

Give and take

Als je met jezelf speelt luister je naar wat je lichaam aangeeft en reageer je daarop zonder dat je iets hoeft uit te spreken. In een relatie is het moeilijker aan te voelen wat iemand nu wel en niet lekker vind en zullen jullie hierin meer moeten communiseren. Zowel voor, tijdens en na de sex is comunicatie een van de belangrijkste punten. Dat kan natuurlijk subtiel door geluiden te maken maar er niets mis mee om gewoon te zeggen wat je wel en niet fijn vind. Als je dit een beetje ongemakkelijk vind kan je altijd gewoon de hand van je partner pakken en het langzaam leiden naar jouw gevoelige plekjes. Ontdek zo samen wat jullie lekker vinden en wat goed werkt. Bij sommige sexposities is het heel makkelijk om tegelijkertijd de clitoris te stimuleren.

Mix and match

Natuurlijk is het in een relatie altijd leuk en spannend om nieuwe dingen te proberen, maar iets wat standaard voelt voor de een is misschien wel helemaal nieuw voor de ander. Wees hier open in en voel je vrij om meerdere dingen uit te proberen, dat is de beste manier om erachter te komen wat werkt voor jullie. Wissel af van standjes, beweeg op een andere manier en wees ook niet bang een speeltje uit een nachtkastje te trekken. Je partner zou tijdens het beffen een vibrator kunnen gebruiken waardoor je op meerdere zones tegelijkertijd word gestimuleerd. Al met al, geef het niet te snel op en geniet vooral van elkaar. De beste dingen gebeuren nu eenmaal wanneer je het niet verwacht.

Leuke speeltjes

Er zijn natuurlijk ook altijd nog andere manieren om je partner of je zelf te verwennen, met speeltjes. In 2019 is het eigenlijk al dood normaal dat vrouwen, mannen of koppels speeltjes gebruiken.

Leuke speeltjes om in de slaapkamer te gebruiken zijn bijvoorbeeld handboeien of een blinddoek of misschien zelfs wel helemaal 50 shades of grey style.

Orgasme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares